Afbeelding1.jpg

 

U weet dat wij als team samen de week openen met gebed. We staan stil bij de week die komt en bij het voorbije weekend. En in de afgelopen weken is de gebrokenheid tussen Israël en de Palestijnen zeer zichtbaar en zeer pijnlijk. Het gaat om een conflict tussen twee volken, maar ook over een conflict tussen (het) joden(dom) en moslims. De strijd is voelbaar, ook hier in Nederland.

Deze week had één van onze collega’s de opening en zij nam ons mee in de Bijbel, naar Openbaringen 21: 1-4. Een heel ander perspectief, een verre droom, zo zou het kunnen voelen. Zeker als je kijkt naar de moeiten die we ervaren (op wereldtoneel, maar ook bij personeelsleden, ouders en kinderen). Vervolgens mochten we een stukje zien van een video op YouTube, dat gaat over het lied “One Day – Matisyahu”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als iets een hoopvol lied is, is dit het wel. One day, heet de song die 3000 joden en moslims gebroederlijk zingen tijdens het concert van de Israëlische zanger Matisyahu. Meerstemmig, in drie verschillende talen. Wij krijgen er kippenvel van. Soms vraag je je af of vrede in het Midden-Oosten überhaupt nog mogelijk is, maar dit filmpje, dat deze week massaal gedeeld werd via de website van Christenen voor Israël, biedt hoop. Drieduizend joden en moslims kwamen bij elkaar in een zaal in Haifa, bij het concert van de joodse zanger Matisyahu. Een klein uurtje oefenen leverde dit prachtige resultaat op. De organisatie Koolulam, die mensen uit verschillende culturen bij elkaar wil brengen door middel van muziek, legde alles vast.

Dit lied is natuurlijk zo voorbereid en de inhoud van de tekst komt niet recht uit de Bijbel. Toch is het een bemoedigend lied, dat zelfs mensen die nu zó in oorlog verwikkeld zijn, in 2018 nog samen dit lied zongen. Laten we hopen en bidden dat de woede weer bedaren mag (ook in andere delen van de wereld) en dat mensen elkaar weer in vrede willen opzoeken.

קולולם | One Day - Matisyahu | חיפה | | 14.2.18 - YouTube

Zoekterm: one day matishua op Youtube.

Een prachtig stukje hoop in een moeilijke tijd, dat ik graag via de Nieuwsmail wilde doorgeven aan u.

Afbeelding2.png

Copyright © cbsoene.nl