De tijd voor Kerst omschrijven mensen vaak als: de donkere dagen voor Kerst. Dat gaat dan vaak over de donkerte in de ochtend en al vroeg in de avond. Maar in deze tijd kunnen we de Corona-pandemie ook zien als een donkere tijd. Vooral als ziekte of eenzaamheid op de loer ligt. Als school zijn we blij dat we open mogen blijven, omdat wij geloven dat de dagelijkse schoolroutine en het samen zijn en samen leren goed is voor kinderen. En toch merken wij als school dat de Corona ons beperkt in onze plannen, wat we met name rondom Kerst voelen, want we zijn gewend om sàmen Kerst te vieren. We vieren de geboorte van Jezus die als Redder voor de zonden van mensen op aarde is gekomen. Voor ons een belangrijk christelijk feest. Normaliter vierden we dat uitgebreid in de kerk, samen met alle ouders. Maar helaas zitten de Corona-beperkingen ons in de weg. We mogen niets met ouders organiseren en we mogen niet met grote groepen bij elkaar komen in een ander gebouw. ‘In de school, zonder ouders’ is het devies.

Daarom gaan we het dit jaar nòg anders aanpakken: we gaan als school de Kerstviering hier op school vieren, en daarvan maken we een prachtige kerstfilm die we u zullen aanbieden.

Op donderdag 23 december gaat dat hier op school gebeuren. Hiervan ontvangt u binnenkort meer informatie via uw eigen juf of meester. 

Zo willen we ook in deze ‘donkere dagen’ het feest van de komst van het Licht vieren: tot eer van God!

Seth Slagter

 

Copyright © cbsoene.nl